Všechny články

krabička na koberečku s pamlsky

Akinu MULTÍK mini - Novinka pro Vánoce 2020!

Už jste viděli náš nový Akinu MULTÍK mini? Je to taková hezká vánoční krabička, která má po svém obvodu vygravírované tlapky a obsahuje nejoblíbenější pamlsky ze sušeného masa. V této originální krabičce navíc naleznete dáreček také pro sebe či své děti.  V každém MULTÍKU mini je totiž ukryta kartonová skládačka v podobě psa či kočky.

Akinu PF s vánočními dárky a světýlky na chlupatém koberci

Hledejte Akinu PF ve svých objednávkách a vyhrajte!

Od prvního listopadu jsou Akinu objednávky zahaleny do vánoční nálady. Stále pro vás všechny balíčky balíme s radostí a s láskou. Nyní však doufáme, že vám převzetí zásilky ještě více zpříjemníme veselou Akinu vánoční lepenkou. Do každé objednávky navíc vkládáme originální Akinu PF, které vám může přinést poukaz na nákup v hodnotě 1.000,- Kč.

border kolie drží v tlamě Akinu kuřecí masíčka

Proč jsou Akinu MASÍČKA dovážena z Číny?

Tak na to je prostá odpověď, žádná továrna v Evropě není schopná dodat tak velký objem kvalitní suroviny jako „naše“ výrobní závody v Číně.

západ slunce, sníh, panička drží svého bígla za packu

Proč oblékat psy na zimu

Obleček pro psa není žádnou novinkou. Jakmile se ochladí, můžete pejsky v oblečcích potkávat v ulicích čím dál častěji. Je to tak, zimní obleček pro psa má schovaný doma v šuplíku leckterý páníček. Je ale opravdu třeba pejska oblékat? A poznáte, kdy je mu zima?

pět štěňat bígla kouká každý jiným směrem

Chovatelský program Akinu

Máte chovatelskou stanici? Pokud ano, tak právě pro vás jsme vymysleli chovatelský program, ve kterém můžete získat exkluzivní chovatelské ceny a zdarma startovací balíčky pro štěňata či koťata z celého vrhu. Tyto chovatelské balíčky obsahují chovatelskou výbavičku do začátku života v nových rodinách vašich mrňousků a superprémiové krmivo Akinu VITALITY.

kavalír sedí mezi dveřmi na krabici Akinu Multík

Nouzový stav s Akinu

Zůstaňte se svými parťáky v bezpečí domova, my vám krmivo, pamlsky i hračky doručíme až ke dveřím.Kvůli nouzovému stavu jsme byli nuceni na nezbytně nutnou dobu přerušit osobní odběr na firmě v Dolních Beřkovicích. Všechny naše ostatní služby však běží beze změny. Užijte si čas strávený se svým parťákem, o všechny chovatelské potřeby se postaráme my.

pes a kočka jedí ze stejné misky

Je rozdíl mezi krmivem pro psy a pro kočky?

Máte doma psa i kočku a přemýšleli jste nad tím, že byste si ulehčili práci, a krmili oba mazlíčky pouze jedním, stejným krmivem? Nebo už to tak děláte? Pozor, můžete tím svému parťákovi zadělat na pěkný průšvih. V dnešním článku vám vysvětlíme, jaký je rozdíl mezi krmivem pro psy a pro kočky a proč má mít každý svou speciální recepturu.

ležící pes má pod hlavou krabičku Akinu multík a před sebou Akinu masíčka

Co chystáme na Vánoce?

My v Akinu Vánoce naprosto milujeme. Každým rokem se proto snažíme přicházet s něčím speciálním, aby i vaši mazlíčci nalezli pod stromečkem jen to nejlepší. Zima už pomalu klepe na dveře, a tak vám s radostí představujeme naší novinku Akinu MULTÍK mini.

spokojená myška dříme v ruce

Zajímavosti ze světa hlodavců

Pojďme se společně podívat do světa hlodavců. Jací vlastně jsou a co mají rádi? Proč králíci dupou a k čemu všemu potkani využívají svůj ocas? Odkryjeme vám pár zajímavostí o myších domácích, potkanech a zakrslých králíčcích.

holčička s culíčky dává pusinku štěňátku na čumák

Pozitivní vliv zvířat na děti

Snad každý člověk někdy měl domácího mazlíčka. Domácí mazlíčci jsou totiž velmi oblíbení, protože pokud se s láskou o mazlíčky staráme, oni nám za to na oplátku dávají ještě více lásky a spoustu radosti. Chcete se dozvědět, jaké je vhodné zvíře pro děti a co pozitivního jejich soužitím dítě může získat?

králík v postroji

Králičí hop, králičí agility

Pokud patříte do psího světa, jistě jste už slyšeli o sportu jménem Agility. Je to takové běhání se psem, kdy zdoláváte různé překážky a musíte je zaběhnout ve správném pořadí a v co nejlepším čase. Víte ale, že se to dá praktikovat i s králíky? Pojďme se společně podívat na to, jak to vlastně funguje a jaká jsou pravidla.

mourovatá šedá kočka sedí s hlavou do strany

Proč kočky vrní?

Zdá se, že neexistuje příjemnější zvuk, než je předení kočky. V současné době se má za to, že předení vzniká při nárazu hlasivek. Tento zvuk kočka vydává po celý život, ovšem na začátku se každá kočka musí správnému vrnění nejprve naučit. Už několik málo hodin po narození, koťátko začne vydávat svůj první vrnící zvuk pro kontakt s matkou. Ale čeká ho ještě dlouhá cesta, než bude jeho vrnění znít, jako u dospělých jedinců. Kočky vydrží vrnět bez přestání klidně celé hodiny, aniž by se unavily, ale proč to vlastně dělají?

zázemí stánku Akinu na For Pets

Jaký byl veletrh FOR PETS 2020?

3.-6.9.2020 se ve veletržním areálu PVA EXPO PRAHA v Letňanech konal 10. ročník veletrhu chovatelských potřeb FOR PETS. I letos jsme se jako již tradičně zúčastnili této velkolepé akce. V tomto roce sice v pozdějším termínu, ale i tak to stálo za to.

border kolie má na hlavě narozeninovou čepičku a na zdi za ní je z balonků číslo 27

V AKINU slavíme již 27. narozeniny

Je to neuvěřitelné, ale potřeby pro mazlíčky nabízíme chovatelům už více než čtvrt století.

psí kavalír leží na chladící podložce Akinu

Víte, že se pes velice snadno přehřeje?

Pejsci jsou velice chytří a pokud to jen trochu jde, zvládnou se ochladit sami. Třeba tak, že si lehnou do stínu nebo si dokonce vyhrabou noru, do které si pak lehnou. Je to pro ně přirozený způsob, jak se vypořádat s teplem. Jsou ale situace, kdy takovou možnost nemají a hrozí jim přehřátí z nadměrného výkonu či tepla.

pes kavalír leží na vstupenkách na for pets

For Pets se blíží a Akinu nebude ani letos chybět

Již poněkolikáté se účastníme tohoto oblíbeného pražského veletrhu chovatelských potřeb. Chceme vám být blíže, popovídat si s vámi a poznat osobně vaše mazlíčky, díky kterým se nám ráno lépe vstává do práce.

pitbull, border kolie a kavalír sedí společně na kmenech stromů

Zveme vás na výlety se psem po Jižních Čechách

Pojďte společně s námi prozkoumat některá známá a některá neobvyklá zákoutí tohoto kraje. Vybrali jsme pro vás místa, kde můžete se svým psem strávit příjemné a neopakovatelné chvíle na čerstvém vzduchu.

yorkšír má přední packy na zábradlí mostku

Cukrovka u psa

Má váš pejsek větší žízeň než obvykle, chodí častěji čůrat, je apatický, unavený či zvrací? Určitě zpozorněte, toto jsou typické symptomy psího diabetu. Ano, bohužel nejen lidé, ale i psi mohou mít „Diabetes Mellitus“.Cukrovka, jak se lidově diabetu říká, je onemocnění slinivky břišní a způsobuje to, že pes nedokáže vyplavovat inzulin, který snižuje hladinu cukru v krvi.

ohař na balíku slámy leží na psí dece Akinu má v tlamě pamlsek a na balíku leží ještě vedle něj pamlsky Akinu tlapky a miska s vodou

Tipy jak bezpečně venčit psa v horkých dnech

V horkých letních dnech bychom neměli trávit příliš času na přímém slunci, a to platí i pro naše čtyřnohé přátele. Každý pes zvládá vysoké teploty jinak, avšak nejvíce trpí štěňata, staří psi, psi se zkráceným čumákem (mopsové, buldočci) a nemocní či obézní psi. Víte, jak o pejska pečovat, když je venku horko a jak si léto co nejvíce zpříjemnit?

kočka je na podzimní zahradě má modrý obojek a dostává od paničky pamlsek Akinu

Jak naučit chodit kočku na vodítku?

Zní to jako vtip? Ne opravdu si z vás nestřílíme. V dnešní době je stále ve větší oblibě nejen venčení psů, ale také koček či zakrslých králíčků. V Praze jsem dokonce potkala pána, co venčil poníka a dával mu povely „sedni“ a „zůstaň“ jako kdyby to byl pes.Pokud nechcete, aby si vaše kočička doma jen válela šunky, můžete s ní začít chodit na procházky ven. Jen je třeba na to kočičku postupně připravit. Kočky jsou divoké šelmy milující svobodu. Dejte tedy té své dostatek prostoru a času takovouto novinku vstřebat.

moskevský ovčák s potravní hypersenzitivitou sedí u lesa

Potravní hypersenzitivita – potravní alergie u psů

Všeobecně se mělo za to, že se alergie objevuje především u lidí, ovšem veterinární praxe potvrzuje, že se toto onemocnění stále častěji objevuje také u psů, koček a koní.Můj borderák Chip má odmalička citlivé zažívání, což je jeden z projevů potravní hypersenzitivity. V dnešní době citlivé zažívání není bohužel nijak neobvyklé – postihuje až čtvrtinu psů. Co ale způsobuje toto onemocnění a jak na něj vyzrát? I proto jsem se rozhodla pro vás napsat článek o této problematice.

strana: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11 , 12 , 13 , 14

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie