Články autora Káťa

kolie běží na louce v postroji

Čipování psů bude povinností

Má váš parťák pod kůži identifikační čip? Až do teď byl čip vyžadován pouze u psů, kteří se svým pánem cestovali do zahraničí, nebo se účastnili oficiálních závodů a výstav. Nyní se vše mění, čipem musí být označen každý pes chovaný v České republice.

žena má v ruce vodítko a vedle ní sedí pes

5 praktických návyků při venčení

Za sedm let, co se společně s Roxy venčíme, jsme si na procházkách vytvořily návyky. Děláme je automaticky, no bodejť by ne, když za sebou máme nějakých dva a půl tisíc procházek.Nedávno nás při našem každodenním venčení potkala známá a žasla, že si při přecházení silnice Roxy nejprve sedne. Nejdříve jsem nad jejím úžasem mávla rukou, „to je snad jasný ne?“ ale nakonec mi to nedalo a zamyslela jsem se nad tím, jak nejen mne, ale i našim známým venčící rituály usnadnily a možná i zachránily život.

sedící muž s batohem má v náručí malého psa

5 tipů, kam stojí za to vyrazit se svým parťákem na výlet

Barevný a teplý podzim přímo vybízí k tomu vzít foťák, psího kámoše a vyrazit do přírody.My procházky zbožňujeme, obujeme pevné boty, nasadíme postroje a vyrážíme. Míst po celé české republice, kde si užít výlet je nespočet. Dneska vás vezmu tam, kde to máme nejraději. Budu ale moc ráda, když mi pod článkem zanecháte vzkaz, kde to máte rádi vy.

pes u plotu smutně kouká

Chceme pejska z útulku

Velké oči, smutný čenich a mříže k tomu, kdo by od takového pohledu odešel s prázdnou náručí? Já tedy ne, kdyby bylo na mne, mám všechny ty nešťastné uzlíčky doma. Ještě že mám chlapa, který mi vždy vysvětlí, že to prostě nejde. A má pravdu! Přesto, že útulky praskají ve švech, musíte si dobře rozmyslet, zda jste opravdu schopni ať už pejskovi, nebo kočičce doopravdy nabídnout nový domov.

žena v sedě na bobku dává pejskovi do tlamy pamlsek Akinu

Charitativní pochod Tlapkou vpřed

Na druhém ročníku charitativního pochodu s názvem Tlapkou vpřed jsme opět prostě nemohli chybět. Osobně mělnickému útulku, který tuto akci pořádá, pomáhám už několik let.  Někdy s grafikou, jindy s pořádáním akcí.  Proto pro mne bylo naprosto samozřejmé, v sobotu ráno 13.května obléknout zelené triko Mělnického spolku ochránců zvířat, natáhnout účastníkům trasu pochodu, pomoci s organizací a s přípravou stanů, a v deset hodin ho vyměnit za triko černé s logem Akinu na zádech.

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie