Péče o psy

maďarský ohař se olizuje pod rozkvetlými rododendrony

Připravte svého parťáka na jaro

Jaro klepe na dveře, a tak je čas nejen na velký jarní úklid domácnosti a přípravu na jarní sezonu. Kromě mytí oken a vyklízení zimního vybavení nezapomeňte ani na výbavu svého mazlíčka a připravte na jaro i jeho. Poradíme, jak na to.

borderka leží na zádech na podložce Akinu z lesa a kapradí

Línání u psů

V každé správné psí domácnosti je určité množství chlupů. Jaké množství je normální? Jak často a jak dlouho psi línají? A jak se chlupů efektivně zbavit?

border teriér okusuje klacek z gumy

Radíme se s veterinářem: Zubní kámen u psů

Miluje váš pejsek granule, ale najednou je bez jakékoliv příčiny začne odmítat? Nemusí to znamenat, že by váš domácí mazlíček najednou přestal mít chuť k jídlu, ale může mít bolesti při kousání. Pokud se k odmítání stravy přidá ještě krvácení z dásní a nelibý zápach z tlamy, tak je téměř jasné, že pejska trápí bolest zubů. 

australák leží ve sněhu na podložce akinu český les

Zásady zimní péče o psy

Ať už si zimní období se svým parťákem naplno užíváte, nebo jen oba nedočkavě čekáte na jaro, je potřeba dodržovat několik zásad, díky kterým zimu přečkáte hravě a bez úhony.

pes má v tlamě trávu

Proč pes zvrací? Nejčastější příčiny a řešení

Zvracení je u psů celkem běžná věc. A právě proto je dobré vědět, jaké jsou příčiny psího zvracení a především - v jakých případech nad ním mávnout rukou, a kdy volat veterináře.

2 pejsci v útulku Tachov u Šmudliny

Život v útulku: Jak se pejskům a kočičkám žije a jak jim můžete pomoci?

O Vánocích bývá v útulcích rušno. Lidé si chtějí splnit vánoční dobrý skutek a vozí do útulků deky, krmiva a cokoliv dalšího je napadne, že by se pejskům a kočičkám mohlo hodit. Ne vždy se ale trefí do toho, co je v útulku zrovna potřeba a dobrý úmysl vyjde zbytečně vniveč. Pojďte s námi na návštěvu do útulku Tachov u Šmudliny a zjistěte, jak tam probíhá běžný den a jak můžete pomáhat opravdu smysluplně.

2 různě staří psi mají hlavy u sebe a mazlí se

Psí život: Jak se starat o pejska v různých fázích života?

Pejsci v různých fázích života potřebují trochu jinou péči. Víte, co sledovat u štěněte, jak na prevenci u dospělého psa a jak dopřát pohodlný život svému psímu seniorovi? Pojďte to zjistit.

border kolie u veterinárního lékaře

První návštěva veteriny: Jak to bude probíhat a na co se ptát?

Pořídili jste si psa nebo kočku a čeká vás první návštěva na veterině. Na co se připravit? Co nezapomenout? A jak prohlídku vašemu mazlíčkovi co možná nejvíce zpříjemnit?

štěně australského ovčáka je ve vaně se šamponem Akinu

Jak správně vykoupat psa?

Někteří chlupáči vodu milují, jiní vám raději zboří koupelnu, než aby smočili tlapky. Ať už váš miláček patří k první nebo druhé skupině, čas od času je koupel potřeba. Jak často je vhodné pejska koupat? Jak postupovat a na co si dát pozor?

americký buldoček v náručí veterinární lékařky

Odčervení psa a kočky od A do Z

Kromě vnějších parazitů jako jsou klíšťata či blechy, ohrožují zdraví vašeho mazlíčka také vnitřní paraziti. Pravidelné odčervování by tak mělo být samozřejmým úkonem spojeným s péčí o vašeho pejska či kočičku. Přečtěte si, proč je odčervování důležité, jak často je potřeba a jak poznáte, že vašeho psa či kočku trápí začervení.

veselé štěně leží na koberci a má otevřenou tlamu

5 tipů, jak udržet svého chlupáče zdravého a šťastného

Každý páníček chce pro svého psího parťáka to nejlepší. Chce, aby byl spokojený, zdravý a šťastný. No jo, ale co to vlastně obnáší? Máme pro vás hned pět praktických rad, díky kterým budete přesně vědět, jak na to.

psí tlapka v lidské dlani

Když psa svědí tlapky…

Váš parťák není úplně ve své kůži? Líže si tlapky nebo je nezvykle otírá o podlahu? Možná ho trápí svědění. Pojďte zjistit, jaké jsou příčiny svědění tlapek u psů a jak můžete svému parťákovi od svědění tlapek ulevit.

pán měří štěně krejčovským metrem

Jak správně změřit psa?

Znát míry svého psa je stejně důležité jako znát velikost svého oblečení. Tak metr do ruky a hurá do měření, ať má váš parťák padnoucí postroj, obleček i obojek.

malinois pozuje v lese s modrým obojkem

Základy psí hygieny: Víte, jak správně pečovat o psa od uší až po tlapky?

Pravidelná péče o uši, tlapky, drápky a srst vašeho parťáka by měla být samozřejmostí. Jak správně pečovat o svého miláčka od hlavy až po tlapky?

bígl leží a vedle něj jsou doplňky stravy na podporu imunity

Doplňky stravy pro psy: Jak podpořit imunitu a orgány?

Ať už vašeho parťáka trápí zdravotní problémy, nebo jim chcete předcházet a podpořit jeho obranyschopnost, doplňky stravy jsou skvělou volbou. Obzvlášť pejsci krmení jednostrannou stravou mohou vykazovat nedostatek důležitých látek. Jak je snadno doplnit a po kterých doplňcích sáhnout?

zlatý retrievr leží na terase a kouká doleva

Příběh psa Fida: Jak se zlatý retriever vypořádal s artrózou

Dnes vám představíme Fida. Veselého zlatého retrievera, kterého dostihlo retrievří prokletí - potíže s klouby. Jak se s nimi vypořádal?

border kolie sedí u pokojové rostliny s lékárničkou

První pomoc pro psa - velký průvodce

Asi nikdo nechce myslet na nejhorší, ale štěstí přeje připraveným. Proto jsme navštívili praktický seminář pod vedením zkušené zdravotní sestry Hany Beránkové, CertCAAPR a nyní vám můžeme předat důležité rady, jak poskytnout zvířeti první pomoc a třeba mu tak i zachránit život.

seniorka objímá psího seniora

Jak se starat o psího seniora

Stárnutí patří k životu a dříve či později psí důchod dopadne na všechny chlupáče. Jak se váš život změní, až bude váš parťák patřit mezi seniory? Jak se o něj starat tak, aby měl spokojený důchod a byl s vámi co možná nejdéle?

štěně kavalíra běží ve vysoké trávě

Velký průvodce antiparazitiky pro psy

Klíšťata, blechy, všenky a ostatní paraziti dokážou pořádně potrápit nejen naše mazlíčky, ale i nás. Chcete svého parťáka a domácnost ochránit, ale ve velkém množství možných přípravků proti parazitům se ztrácíte? Společně se podíváme na možnosti ochrany, které jsou na trhu k dostání.

dívka ve sněhu drží svého psa bígla a šeptá mu do ucha

Péče o psa v zimě: Podrobný průvodce

Změny teplot, posolené chodníky a třeskuté mrazy si žádají, abychom svým čtyřnohým parťákům věnovali zvláštní péči. Máme pro vás tipy, jak společně zvládnout i tuhou zimu bez úhony!

falešně březí fena leží v bílé posteli

Falešná březost u feny

Falešná březost, odborně pseudogravidita nebo též falešná gravidita je způsobena tím, že došlo k ovulaci a hormonální vyladění organismu feny odpovídá skutečné březosti. Ovšem bez přítomnosti plodů v děloze. Co to přesně znamená a co dělat, když je fenka falešně březí?

strana: 1 , 2 , 3

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie