Všechny články

vodítka

štěně má za sebou popsanou školní tabuli a okusuje staré knihy

Pořizujeme si štěňátko: Rady od nás, pro vás

U nás v Akinu je každý odborník na něco jiného, ale spojuje nás obrovská láska ke zvířatům. Většinu z nás právě ke psům. A protože nás psi doprovázejí téměř na každém kroku a snadno tak sbíráme nové zkušenosti, rádi bychom vám předali své poznatky spojené s pořízením štěňátka a následné péče o něj.

pohled ze zadu, dívka se dívá na hory a drží levou rukou svého psa kolem boku

Od výletu krok po kroku až k dogtrekkingu

Dogtrekking… sport, kde je v hlavní roli čerstvý vzduch a krásná příroda. Sport, ve kterém udáváte tempo sami. Dogtrekking není nijak rizikový, pokud se provozuje s rozumem. Naopak na většinu psů i páníčků působí až blahodárně. Nazujte pevné boty, naplňte batoh a pojďte s námi!

kočka je na podzimní zahradě má modrý obojek a dostává od paničky pamlsek Akinu

Jak naučit chodit kočku na vodítku?

Zní to jako vtip? Ne opravdu si z vás nestřílíme. V dnešní době je stále ve větší oblibě nejen venčení psů, ale také koček či zakrslých králíčků. V Praze jsem dokonce potkala pána, co venčil poníka a dával mu povely „sedni“ a „zůstaň“ jako kdyby to byl pes.Pokud nechcete, aby si vaše kočička doma jen válela šunky, můžete s ní začít chodit na procházky ven. Jen je třeba na to kočičku postupně připravit. Kočky jsou divoké šelmy milující svobodu. Dejte tedy té své dostatek prostoru a času takovouto novinku vstřebat.

sedící muž s batohem má v náručí malého psa

5 tipů, kam stojí za to vyrazit se svým parťákem na výlet

Barevný a teplý podzim přímo vybízí k tomu vzít foťák, psího kámoše a vyrazit do přírody.My procházky zbožňujeme, obujeme pevné boty, nasadíme postroje a vyrážíme. Míst po celé české republice, kde si užít výlet je nespočet. Dneska vás vezmu tam, kde to máme nejraději. Budu ale moc ráda, když mi pod článkem zanecháte vzkaz, kde to máte rádi vy.

žena se usmívá na svého psa a drží v ruce flexi vodítko

Co je to FLEXI vodítko?

Flexi je samonavíjecí vodítko oblíbené díky své praktičnosti.Užití najde hlavně v parcích, kde je volný pohyb psů zakázán, ale také při venčení v případě, že pejsek nemá zcela zvládnutou poslušnost. Na Flexi vodítku se totiž může pejsek pohybovat dle vlastní libosti bez toho, aniž byste se museli bát, že vám pejsek uteče. Díky tomuto vodítku máte pejska neustále pod kontrolou.

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie