Všechny články

Akinu

tým akinu lenoší apríl

Tři tlapky zlatého Akiňáka

V Akinu chce pracovat každý, ale přijati jsou jen vyvolení. Na pracovní pozice se stojí fronty, a dokonce existuje tajná čekatelská listina. Proč? Protože naše firma je unikátní, neotřelá a závidění hodná svými hodnotami a přístupem ke každé lidské a zvířecí bytosti. Seznamte se s tlapkami Akinu!

Akinu charitativní projekt vánoční přetahovadlo

Charitativní projekt Akinu: Kde a jak pomáháme?

Chtěli jsme pro všechny čtyřnohé kamarády vytvořit něco, co bude mít vícestranné využití a zároveň jsme chtěli pomoci některé organizaci, která zajišťuje péči o zvířata. Vznikla z toho myšlenka znovu spojit naše vlastronučně vyrobené hračky s charitativní akcí a darovat celý výtěžek z prodeje této limitované edice organizaci, která to potřebuje. A tak se zrodily nejprve čmuchací vánoční punčochy, čmuchací vánoční koule a koberečky a letos přetahovadla. Každý kousek je originál. Každý kus je ve vánočních barvách, ručně a s láskou vyrobený námi Akiňáky a jsou pro všechny pejsky. 

cesta na měsíc s NASA

Akinu poletí s NASA na Měsíc!

Konečně se dočkáme a poletíme do vesmíru. – Takto se radujeme my všichni zaměstnanci v Akinu, protože dlouho plánovaný projekt s pracovním názvem “Lajka nebyla poslední” dostal v NASA zelenou a do konce tohoto roku začne výcvik, který bude trvat další tři roky.

psi v útulku dostávají pamlsek

Akinu pomáhá útulkům

Už pár let podporujeme mělnický útulek DogPlanet. Protože ale potřebují podat pomocnou tlapku i ostatní, tak abychom nezůstali jen u jednoho, rozšířili jsme naši podporu o útulek Dogsy a Teplické kočky. A začali jsme také s podporou charitativního projektu Běhejme a pomáhejme útulkům.

pitbull leží vedle vánočních psích sušenek

Pečeme cukroví pro psy: 3 nové recepty

O Vánocích si málokdo dokáže odepřít něco na zub. A dopřát chceme i svým čtyřnohým parťákům. Vánoční cukroví není nic extra zdravého ani pro nás, natož pro naše chlupáče. Smutným psím očím ale nemusíte náročně odolávat, jednoduše upečte i várku psího cukroví a můžete si u pohádek dopřát společně!

retrievr leží při výcviku helppes

Akinu podporuje Helppes

Lidé mohou mít nejrůznější druhy handicapů. Organizace Helppes těmto osobám pomáhá k soběstačnosti a samostatnosti prostřednictvím speciálně vycvičených psů.

border kolie sedí u pokojové rostliny s lékárničkou

První pomoc pro psa - velký průvodce

Asi nikdo nechce myslet na nejhorší, ale štěstí přeje připraveným. Proto jsme navštívili praktický seminář pod vedením zkušené zdravotní sestry Hany Beránkové, CertCAAPR a nyní vám můžeme předat důležité rady, jak poskytnout zvířeti první pomoc a třeba mu tak i zachránit život.

kočka pije tekoucí vodu

Kočky a horko: Jak se o kočku starat v tropických teplotách?

Kočky horko přece milují! Je tedy možné, aby se někdy přehřály? Ano, je. Zjistěte, kdy kočce hrozí přehřátí, jak jí ochladit a jak přehřátí předcházet.

dva australští ovčáci v Akinu bazénku pro psy

Péče o psa v horkých dnech: Podrobný průvodce

Jakmile letní teploty atakují třicítku, je třeba dávat větší pozor nejen na sebe, ale i na svého chlupatého parťáka. Víte, jak poznáte přehřátí u psa? Jak v létě psa zchladit a jak správně venčit v parných dnech?

kočka sedí v cestovním kufru

Cestování s kočkou

Potřebujete odcestovat a chcete nebo dokonce musíte vzít svého kočičího miláčka s sebou? Poradíme vám, jak zvládnout společné cesty hravě a bez stresu. Stačí se jen pořádně připravit.

pes slaví narozeniny, má na hlavě čepičku a před sebou má dort

Dort pro psa - recepty

Chipík před nedávnem slavil své 4. narozeniny a já mu jako správná panička nakoupila dárky v podobě hraček, pamlsků, buřtíků a rozhodla se, že mu ještě navíc udělám narozeninový dort…

pes sedí v trávě a má před sebou 5 druhů pamlsků Akinu VITALITY Jerky

Recenze Akinu VITALITY Jerky

Abychom vám jen nepředstavovali naše VITALITY Jerky s tím, že jsou skvělé, chutné a zdravé, přidali jsme i recenzi od našeho psího ambasadora a poprosili výrobce, aby nám odtajnil výrobu a proces sušení masa.

dívka ve sněhu drží svého psa bígla a šeptá mu do ucha

Péče o psa v zimě: Podrobný průvodce

Změny teplot, posolené chodníky a třeskuté mrazy si žádají, abychom svým čtyřnohým parťákům věnovali zvláštní péči. Máme pro vás tipy, jak společně zvládnout i tuhou zimu bez úhony!

vánoční přání akinu s ozdobami

Tipy na vánoční dárky 2021

Jako každý rok, i letos vám přinášíme tipy na dárky pro vaše mazlíčky. A že je z čeho vybírat. Tak hoďte stres i starosti za hlavu a pojďte se inspirovat. Vše, co potřebujete, můžete sehnat na jednom místě.

psí kavalír leží na vánoční čmuchací punčoše a má u sebe tréninková masíčka Akinu

Čmuchací punčocha, která pomáhá

S láskou nastříhaná a ručně ušitá, limitovaná edice, pracovní sobota, celý výtěžek pro vybranou organizaci, … o čem že je řeč? 

bílé koťátko leží na boku s hlavou dolů a kouká do předu

Oblíbená plemena koček

U nás nejrozšířenější a nejznámější je kočka domácí. Jsou ale známé desítky dalších kočičích plemen. Některá jsou známá více, jiná méně. Těm nejzajímavějším se podíváme na zoubek, abychom zjistili, jakou mají povahu, jak o ně pečovat a co mají rády. Takové poznatky potom můžete využít pro výběr správného kočičího parťáka.

smutný pes se dívá doprava a má sklopené uši

Co dělat, když se ztratí pes?

Pro někoho noční můra, pro jiného každodenní rutina. Proč? Protože bohužel i v dnešní době existují majitelé psů, kteří vědí, že jim mazlíček ze zahrady utíká a neřeší to. Venku tak můžete narazit na zaběhnuté psy, ale také na potulné psy. Ty potulné potkáte ovšem jen velmi zřídka. Víte ale co dělat, pokud by se vám mazlíček z nějakého důvodu ztratil a jak tomu raději zabránit?

kočka kouká do leva a má u sebe pamlsky Akinu Pockets

NOVINKA - Akinu Pockets polštářky pro kočky

I na kočičí parťáky myslíme, a tak pro ně přinášíme voňavou novinku. Polštářky Pockets obsahují spoustu důležitých vitaminů, a protože jsou kočky masožravé, jsou nové křupavé pamlsky plněné velkým množstvím masa. Polštářky jsou zdravým pamlskem vyrobeným v České republice, na kterém si navíc mazlíčci pochutnají.

Pes leží, kouká vzhůru a má obvázanou zadní tlapku zeleným obvazem.

První pomoc pro psy

Doma, na výletě a vlastně kdekoli se může stát nějaká „blbá náhoda“ a váš parťák bude potřebovat první pomoc nebo alespoň ošetřit. Základem v takové situaci je zachovat klid, chladnou hlavu a být připraven. Jde se ale vůbec na něco takového připravit a jak v dané situaci pejskovi nebo jinému zvířátku pomoci?

Šedé morče s pamlsky Akinu Pillows, pamlsky jsou vysypané i v balení s mrkví, jablkem a pampeliškou.

NOVINKA - polštářky Pillows pro hlodavce

Představujeme vám jedinečné pamlsky pro hlodavce a další malé parťáky, které získaly cenu Volby spotřebitelů jako NOVINKA ROKU 2021. Jedná se o kvalitní český výrobek podporující zdraví mazlíčků. Polštářky Pillows obsahují vitaminy A, C, E, ovesnou mouku a další zdraví prospěšné benefity v podobě bylinek, ovoce a moučných červů.

australák sedící na cestě drží v tlamě pamlsky Akinu Pillows polštářky

NOVINKA - polštářky Pillows pro psy

Dlouho očekávaná novinka je tu! A s novými křupavými polštářky potěšíme vaše nejvěrnější psí parťáky. Už jste funkční pamlsky vyzkoušeli a víte, jak díky obsaženým benefitům prospívají zdraví vašich mazlíčků? A co byste řekli na moučného červa?

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie