Jak na mlsný kočičí jazýček? Díl 1.

kočičí naháč jí konzervu first class

Kočky jsou známé svou vybíravostí, mlsností a náš Mur je jejich král.
Jak tedy poznat, kdy je kočka jen mlsná a kdy jí krmivo opravdu nevyhovuje?

V dnešní době je na trhu nepřeberné množství výrobců krmiv pro kočky. Vybrat to správné se tak může zdát velmi složité. Avšak ne všechno nabízené krmení je plnohodnotné, spousty kapsiček a konzerv jsou určené pouze jako krmiva doplňková. Při volbě krmení je třeba vybírat pouze z kompletních krmiv.

Svou kočku však můžete krmit i jinak. Velmi moderní krmení dnešní doby je tzv. BARF. Jedná se o krmení syrovou stravou, jak už název vypovídá (= bone and raw food).

Jak si tedy vybrat?

Nejprve byste si měli položit otázku, kolik času chcete přípravou jídla pro svého kočičího parťáka strávit. Nasypání granulí do misky je ten nejjednodušší a nejrychlejší způsob. V případě, že chcete své kočce krmivo připravovat sami, je časová náročnost vyšší.

Ať už se rozhodnete pro jeden, nebo druhý způsob krmení, mějte na paměti složení krmné dávky. Kočičí granule jsou vyvinuty odborníky, proto je v nich obsaženo vše, co Vaše kočka potřebuje. Pokud budete kočce krmení připravovat sami, musíte se sami stát tak trochu odborníky na výživu. Kočka přebývající v bytě je odkázána jen na Vás, nají se jen toho, co jí Vy dáte.

Plus samozřejmě toho, co zapomenete na lince, nebo na stole, ale to se nepočítá.

Zvířecí strava BARF je velmi pestrá, avšak i kočičkám krmeným granulemi můžete jídelníček zpestřit.
Pro zpestření jídelníčku lze kočce k suchému krmivu přidat trochu masa (ať už syrového, nebo vařeného), konzervy, nebo paštiky. Pozor ale na to, aby se kočka nenaučila vybírat z misky jen to lákavější, a suché granule vám v misce nenechávala v domnění, že jí je zaměníte za něco „lepšího“.

O tom, jak často kočky krmit a co dělat, když kočka naopak krmivo odmítá si povíme příště.
Sledujte nás.

Za tým Akinu, Janča

Sdílet na:

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie