Články autora Akinu

moskevský ovčák kráčí přírodou

Náš model Frederik

Milovník Akinu masíček, koupání a sněhu ... to je náš model a tester Frederik.Poprosili jsme Fredíkovu paničku, aby vám o něm něco prozradila, ale on trval na tom, že se vám představí sám :-).

pes na louce hraje treibball

Co je to Treibball?

Treibball je relativně nový kynologický sport, u kterého jde nejen o rychlost a přesnost psa, ale také o ovladatelnost a souhru se psovodem.

pes sedí u stolu na židli, packy na stole a na talíři leží libové maso Akinu

Jak správně krmit psa?

Při krmení našeho nejlepšího přítele musíme mít na paměti hned několik základních pravidel.

moskevský ovčák běží ve sněhu

Kloubní výživa

Zdraví kloubů závisí nejen na plemeni a váze psa, ale také na jeho životním stylu. Ve štěněčím věku jsou nejnáchylnější na špatnou tvorbu kloubů především velká plemena, kdy některá štěňata narostou příliš rychle a kostra včetně kloubů se nestačí dostatečně tvořit.

pes leží na Akinu pelíšku

Jak vybrat správný pelíšek pro psa

Každý pejsek musí mít své vlastní místečko, kde ho nebude nikdo rušit. Místo, které bude sloužit jako jeho zóna klidu. Kam si vleze, když si bude chtít odpočinout, nebo dostane chuť být nerušený a sám.Možností, jak takové místo vytvořit je několik, pejskovi můžeme pořídit psí přepravku, klec, pelíšek, matraci či polštář.

kavalír v oblečku a na vodítku stojí ve sněhu a kouká rovně

Jak pečovat o psa v zimě

Zima je v plném proudu a naši psi jsou v sedmém nebi, když se můžou honit za sněhovými vločkami a válet se ve sněhových závějích. Čím větší jsou však zimní radovánky, tím větší nastává péče o psí kožich a především tlapky. Ty jsou v zimě velmi namáhané kvůli mrazu a posypové soli, které je všude nadbytek. Proto se v dnešním článku podíváme na vhodné kosmetické produkty, které vašemu psovi pomohou zimu přečkat v pořádku a vám usnadní spoustu práce.

kočka si hraje s látkovou hračkou a mlsně kouká na jehněčí masíčka Akinu

Jak na mlsný kočičí jazýček? Díl 2.

O tom, jak vybrat správné kočičí krmení jsme se bavili v předchozím článku. Dnes se podíváme na tu praktičtější část o kočičích mlsalech.

kočičí naháč jí konzervu first class

Jak na mlsný kočičí jazýček? Díl 1.

Kočky jsou známé svou vybíravostí, mlsností a náš Mur je jejich král.Jak tedy poznat, kdy je kočka jen mlsná a kdy jí krmivo opravdu nevyhovuje? V dnešní době je na trhu nepřeberné množství výrobců krmiv pro kočky. Vybrat to správné se tak může zdát velmi složité. Avšak ne všechno nabízené krmení je plnohodnotné, spousty kapsiček a konzerv jsou určené pouze jako krmiva doplňková. Při volbě krmení je třeba vybírat pouze z kompletních krmiv. Svou kočku však můžete krmit i jinak. Velmi moderní krmení dnešní doby je tzv. BARF. Jedná se o krmení syrovou stravou, jak už název vypovídá (= bone and raw food).

žena se usmívá na svého psa a drží v ruce flexi vodítko

Co je to FLEXI vodítko?

Flexi je samonavíjecí vodítko oblíbené díky své praktičnosti.Užití najde hlavně v parcích, kde je volný pohyb psů zakázán, ale také při venčení v případě, že pejsek nemá zcela zvládnutou poslušnost. Na Flexi vodítku se totiž může pejsek pohybovat dle vlastní libosti bez toho, aniž byste se museli bát, že vám pejsek uteče. Díky tomuto vodítku máte pejska neustále pod kontrolou.

pes leží a dívá se na zubní kartáček a dentální pamlsek pro psy ve tvaru kartáčku

Proč čistit psovi zuby?

V dnešní době bereme své psy spíše jako své parťáky a kamarády, a proto pro ně chceme jen to nejlepší. Dentální péče je jen dalším krokem v péči o ně. Avšak je to pouze preventivní opatření.S čištěním zubů je třeba začít již před vytvořením zubního kamene. A to odstraňováním zubního plaku, který se na zubech neustále ukládá.

moskevský ovčák jí v leže konzervu Akinu hovězí maso s játry

Není konzerva jako konzerva

Proč kvalitní konzervy pro psy a kočky stojí o něco více, než konzervy pro lidi?

strana: 1 , 2 , 3 , 4 , 5 , 6 , 7 , 8 , 9 , 10 , 11

Nechcete přijít o žádné novinky?

Kategorie